Brigitte en Ludo uit Schoten winnen auto bij Hengelsport Lemmens

Het begon als een kleine winkel waar naast voedingswaren ook visgerief verkocht werd. Vissen werd in de tweede helft van de vorige eeuw snel populairder in Vlaanderen en drie generaties later is Hengelsport Lemmens een begrip bij gans hengelend Vlaanderen.
De voedingswaren verdwenen uit het winkeltje in de Hasseltsestraat in Diest maar uiteindelijk werd het pand te klein om de groei van het bedrijf te kunnen volgen. Zaakvoerder Marc Lemmens verkaste naar een semi-industrieel pand op de Hasseltsebaan. “Since 1946” staat er in keurig Engels in het logo van de zaak. In 2021 wilden zaakvoerders Marc en Inge het 75 jarig bestaan van hun onderneming op een grootse manier vieren. Marc had een plannetje klaar om een aantal wereldkampioenen uit de visserijsport vanuit de ganse wereld over te vliegen. Corona gaf daar een enigszins andere invulling aan maar Marc Lemmens is er de man niet naar om bij de pakken te gaan zitten. De zaakvoerders wilden tijdens dat jubileumjaar hun trouwe klanten iets terug geven. Marc en Inge maakten wekenlang een reeks promoties bekend met als hoogtepunt een tombola met een auto als hoofdprijs.

Gerechtsdeurwaarder Marc Gerard werd erbij gehaald om dat allemaal in de juiste banen te leiden. Het waren uiteindelijk Brigitte Willems en haar echtgenoot Ludo Dederen uit Schoten die vorige week de Ford Transit Courier mochten ophalen bij Garage Morren in Diest. Mede-zaakvoerder Fréderique Morren was persoonlijk aanwezig, samen met Marc en Inge Lemmens. Het echtpaar zijn allebei verwoede vissers die meerdere keren per week een hengeltje in het water hangen. Het was overigens pas de eerste keer dat ze bij Hengelsport Lemmens over de vloer kwamen. Brigitte is een echte koopjesjager. Ze was op zoek naar een kwaliteitsvol regenpak tegen een aantrekkelijke prijs. Uiteindelijk vonden ze de beste koop bij Hengelsport Lemmens. Dat werd helemaal een succesverhaal toen ze er ook nog eens uiterst gerieflijke wagen bovenop kregen. Brigitte was overigens snel overtuigd van het aanbod bij Marc en Inge. In de winkel staan meer dan 14.000 artikels waarmee Hengelsport Lemmens een van de meest volledige assortimenten in Vlaanderen kan claimen. Ze reden niet alleen met een regenpak terug naar Schoten maar met een goed gevulde koffer nagelnieuw vismateriaal. En een pak tombolabiljetten dus.

Het echtpaar uit Schoten heeft echter niet alleen Hengelsport Lemmens ontdekt. Ze hebben er een tweedaagse uitstap naar Diest van gemaakt om hun prijs te komen ophalen. De dynamiek van lokale ondernemers zorgt voor leven in de stad.

Geef een reactie