Norbertijnen vangen Oekraiens gezin met vier kinderen op

De opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne komt nu snel op gang. In Scherpenheuvel verblijft ondertussen een groep van zestig mensen al twee weken in het Huis van Maria. Op donderdag 17 maart kwam het gezin Tymoshenko aan in de abdij van Averbode. Beide ouders moesten met hun vier kinderen tussen 9 en 15 jaar uit hun thuisland vertrekken voor het oorlogsgeweld.

Abt Marc Fierens, prior Paul Van Herck en supprior Jan Vankeirsbilck waren aanwezig om de mensen te verwelkomen. Het gezin verblijft in het voormalige jeugdheem Thagaste, in de gebouwen aan de linkerkant voor wie de abdijpoort binnen komt Die gebouwen werden een paar jaar geleden omgevormd en uitgerust tot een woongelegenheid voor een Syrisch gezin. Na de verhuis van de Syriërs stond het verblijf leeg maar het komt nu dus uitstekend van pas voor de familie Tymoshenko

Geef een reactie