Emailaccount van burgemeester van Zoutleeuw Herbots gehackt

Als we het emailverkeer van burgemeester van Zoutleeuw Boudewijn Herbots moeten geloven, zit de man in een vervelende situatie. Hij is namelijk vastgebonden en kan ook niet ontvangen of bellen met zijn lijn (sic). De burgervader moet nochtans om één of andere reden dringend itunes-cadeaubonnen kopen en daarvoor roept hij de hulp in van zijn emailcontacten.

Het is duidelijk dat het emailaccount van de burgemeester ongewenste bezoekers heeft gehad. Die proberen om via dat account een ondertussen bekende fraudetruc op te zetten. De truc met de itunes-cadeaubonnen is erop gericht om de codes op de achterzijde van die bonnen te bemachtigen. Als iemand zou ingaan op het verzoek, krijgt hij of zij in een volgende email de vraag om die codes door te geven. Als dat gebeurt, worden de codes ook onmiddellijk gevalideerd door de fraudeur en zijn ze dus niet meer te gebruiken door de persoon die ze aankocht. De fraude met itunes-cadeaubonnen wordt overigens vaker via sms geprobeerd omdat dat directer is.

Burgemeester Herbots heeft overigens niet enkel een probleem met zijn emailaccount. Wie zijn Facebookprofiel bekijkt, ziet dat hij ook last heeft van de ongevraagde bitcoinpromo’s. Dat soort van onkruid is nochtans erg makkelijk te wieden op je sociale media. Die promo’s zijn vooral heel erg vervelend maar wie erop gaat doorklikken krijgt ook te maken met handige dames en heren die het op je bankrekening gemunt hebben. Blokkeren dus Boudewijn!

Geef een reactie