Voormalige technische school wordt wooncomplex met 18 BEN-appartementen

De voormalige technische school langs de Diestsestraat in het centrum van Aarschot wordt omgebouwd tot een project met 18 BEN-appartementen die een oppervlakte hebben van 94m² tot 150m².

De oude schoolgebouwen worden gesloopt en heropgebouwd. Enkel de historische gevel blijft behouden. Die gevel is opgenomen als stedenbouwkundig waardevol vastgoed. Achter die bestaande gevel komen 15 appartementen. In een nieuw kopgebouw komen nog drie extra appartementen. Vijf appartementen zijn duplexen, voorzien van 2 of meer slaapkamers. Voor ieder appartement is een ondergrondse parkeerplaats voorzien.

Residentie De vakschool is een realisatie van V&V Group, het bedrijf van Kristof Van Velthoven(36) en Anke Ver Elst(36). In Aarschot realiseerde V&V Group eerder al het gebouw in Amerstraat, waar hamburgerrestaurant Hamburg gevestigd is.

De 18 appartementen moeten tegen 2024 klaar zijn. De prijzen schommelen tussen 275.000 euro en 410.000 euro.

Geef een reactie