Minuut stilte voor overleden collega van brandweer Brussel

De brandweer van Brussel werd vanmorgen opgeroepen voor een brand in het Sheraton hotel in het centrum van Brussel. Dat hotel wordt momenteel volledig verbouwd. Tijdens die interventie is brandweerman Jean-François Spelmans (49 jaar) om het leven gekomen. De brandweerman werd bedolven onder een instortende roltrap. De brand in het hotel was complex. Het vuur woedde op minstens drie verdiepingen en door de verbouwingswerken stond overal bouwmateriaal opgesteld.

Jean-François Spelmans was sergeant-majoor in het brandweerkorps van Brussel en hij was ook lid van het klimteam. Ook in zijn privéleven was Jean-François Spelmans een zeer ervaren bergbeklimmer.

Op veel plaatsen in ons land brachten de brandweerkorpsen meteen hulde aan de overleden collega. Onder meer aan de post Scherpenheuvel-Zichem van de brandweerzone Vlaams-Brabant Oost kwamen de beschikbare manschappen samen voor een minuut stilte. Agenten van de politiezone Demerdal legden tijdens die herdenking het verkeer even stil.

One comment

Geef een reactie