Minstens vijf coronabesmettingen bij Oekrainse vluchtelingen in Huis van Maria

Vorige vrijdag kwamen zestig Oekraïense oorlogsvluchtelingen aan in Scherpenheuvel. Zij werden in eerste instantie opgevangen in het Huis van Maria. Op woensdag 9 maart werden deze mensen collectief getest op corona en dat leverde een aantal positieve resultaten op. Niet alle testresultaten zijn binnen maar er zijn al vijf besmettingen vast gesteld.

Er worden nu zo snel mogelijk maatregelen genomen om een verdere verspreiding tegen te gaan. De toegang tot het gebouw wordt voorlopig beperkt. Enkel de bewoners, de medewerkers en de vrijwilligers zullen het gebouw mogen betreden. De betrokken bewoners gingen in isolatie. Verder geldt er een mondmaskerplicht in het ganse gebouw en worden de afstandsregels gerespecteerd.

Medewerkers van Eerstelijnszone Demerland komen vandaag, donderdag 10 maart, ter plaatse om de medewerkers van het Huis van Maria te adviseren en verdere verspreiding te beperken. Voor een aantal van de gezinnen die nu in het Huis van Maria verblijven, werd ondertussen al geschikte tijdelijke huisvesting gevonden. Indien deze gezinnen negatief testten, kunnen zij dus snel verhuizen. Dit zal ook de druk verlichten op het Huis van Maria.

Meer info over de opvang van Oekraïense vluchtelingen: http://www.scherpenheuvel-zichem.be/oekraïne

Geef een reactie