90ste editie van de Grote Trek vindt plaats op zondag 1 mei

De organisatoren van de Grote Trek, zeg maar de moeder van alle bedevaarten, moesten de laatste paar jaren de stapschoenen en de vaandels aan de kant laten. Maar in principe gaat de bedevaart in 2022 opnieuw door en het wordt meteen een heel speciale trektocht naar de basiliek. De Grote trek is namelijk aan zijn 90ste editie toe en de bedevaart vindt dan ook nog eens op 1 mei plaats. Dat is klassiek de datum waarop het bedevaartseizoen in Scherpenheuvel officieel start.

Het stramien van de Grote Trek blijft ongewijzigd maar er wordt een extra sanitaire pauze ingelast. De groep vertrekt om 5 uur ‘s morgens aan de kerk van Berchem. De eerste stop is om 7.30 uur voorzien aan het VTI in Lier. Om 8.15 uur vertrekt de bedevaart verder naar Heist op den Berg waar om 10.45 uur de bijkomende sanitaire stop is. De bedevaart arriveert dan omstreeks 13 uur aan bekaf in Aarschot. Daar is een pauze van een uur. Om 14 uur start de laatste etappe naar Scherpenheuvel.
Na de intrede aan de basiliek is er een zegening en een gebed voor Onze Lieve Vrouw. Dat vindt in principe plaats in de openluchtkapel naast de basiliek. Om 18 uur is er een misviering in de Mariahal.

De organisatoren roepen op om de Jamboreeband zeker niet voorbij te steken. Wie lid is van een jeugdbeweging wordt gevraagd om in uniform mee te lopen. Het Rode Kruis zorgt over het ganse traject voor medische assistentie indien nodig.

Geef een reactie