Triage- en testcentrum in Rillaar gaat voorlopig dicht

De omknelling van de samenleving door covid-19 verliest kracht. Dat liet eerder deze week toe om terug te schakelen naar code geel, een situatie waarin de meeste maatregelen om het virus af te remmen, worden afgebouwd. Samen met die afbouw wordt ook de operationele status van de test- en vaccinatie-infrastructuur in waakstand gebracht of zelfs tijdelijk gesloten. De vaccinatiecentra in Webbekom en Aarschot beperken hun activiteiten tot specifieke prikdagen. Het triage- en testcentrum in Rillaar wordt vanaf zaterdag 12 maart zelfs helemaal gesloten.

Er zijn in de huidige omstandigheden voldoende andere mogelijkheden voor testafname. Dat kan via de huisartsen of bij de apothekers. Zij hebben ondertussen ruime ervaring met de voorzorgmaatregelen om hun praktijk veilig te organiseren. Als de teststrategie en/of de epidemiologische situatie wijzigen, kan de werking van het testcentrum terug opgestart worden.

Geef een reactie