Burgemeester Theo Francken vertrekt met konvooi hulpgoederen naar Polen

Burgemeester van Lubbeek Theo Francken nam vorig weekend een opmerkelijk initiatief. Hij gaf zelf aan dat de oorlog in Oekraïne hem diep raakte en dat was de aanleiding om zelf een solidariteitsactie te starten.

Op amper een paar dagen tijd verzamelde de Theo Francken voldoende medisch materiaal en babyvoeding om drie vrachtwagens te vullen. Burgemeester Francken kreeg ook ongeveer 15.000 euro aan giften binnen. Ook daar werd medisch materiaal mee aangekocht. Dat gebeurde bij vijf apothekers in de buurt die de producten tegen inkooprijzen wilden aanbieden. Zelf brachten ze op hun beurt nog extra materiaal bij. Een deel van het geld gaat naar ziekenhuizen in Oekraïne om de verzorging van oorlogsslachtoffers mogelijk tee maken.

Dinsdagavond om 22 uur vertrekt het konvooi naar de grens van Polen met Oekraïne. Daar worden de goederen overgedragen aan personen die gescreend zijn en 100% betrouwbaar zijn.

Theo Francken zal zich wel moeten haasten. N-VA voorzitter Bart De Wever komt donderdagavond namelijk naar Lubbeek. De voorzitter begint dan aan een tournee door Vlaanderen. Theo Francken kan daar maar moeilijk ontbreken.

Geef een reactie