Stadsbestuur zoekt torenwachters voor Zichemse donjon

De Maagdentoren is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Scherpenheuvel-Zichem. De kloeke donjon kreeg vorig jaar een extra accent omdat hij het scharnierpunt is van de erfgoedwandeling in Zichem. Tijdens corona bleef de toren vaak gesloten maar daar wil het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem nu verandering in brengen.

Vanaf 15 maart zal de toren iedere dag open gaan als er tenminste een torenwachter aanwezig is. Het bestuur doet daarom een oproep naar vrijwilligers die torenwachter willen worden. Je moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. ‘s Morgens open je de deuren en ‘s avonds loop je even omhoog om te kijken of alles in orde is en of er niemand meer in de toren achter blijft voor je de zaak sluit.

Uiteraard moet je stipt en sociaal zijn. Wie zich engageert om de stenen reus van Zichem mee open te houden mag een vrijwilligersvergoeding in de plaats op de rekening verwachten.

Kandidaten kunnen zich melden bij de toeristische infobalie. Die is open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13 .00 uur tot 17.00 uur.
Je kan telefoneren naar 013 77 30 81 of een mailtje sturen naar toerisme@scherpenheuvel-zichem.be 

Geef een reactie