Gemeentebestuur renoveert parking van parochiecentrum Glazuur

Het gemeentebestuur van Glabbeek gaat de parking aan het parochiecentrum Glazuur heraanleggen. De werken gaan 60.000 euro kosten en dat lijkt op het eerste zicht een vreemde operatie. De parking is namelijk geen eigendom van de gemeente maar zit in het patrimonium van de kerkfabriek van Glabbeek.

Het parkeerterrein wordt echter al decennialang intensief gebruikt door ouders die hun kinderen komen brengen en komen ophalen aan de gemeenteschool. Dat geeft het terrein een feitelijk semi-openbare bestemming. Het gemeentenbestuur heeft dat feitelijk statuut nu officieel gemaakt met een overeenkomst voor medegebruik van openbaar nut. Op de gemeenteraad van 10 februari werd eerder al de erfpachtovereenkomst en een recht van medegebruik van 30 jaar voor de parking unaniem goedgekeurd. Glabbeek krijgt er op die manier een goed uitgeruste parking bij in het centrum van de gemeente.

Geef een reactie