56 noodopvangplaatsen beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen

Volgende donderdag is er in Leuven een steunbijeenkomst voor Oekraïne. Daar zullen de Oekraïense maar ook de Russische gemeenschappen bij aanwezig zijn. Leuven maakt ook onmiddellijk 56 opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen vrij.

Naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne betuigt de stad Leuven haar medeleven aan de Oekraïense bevolking en veroordeelt deze oorlogsdaden ten stelligste. Op donderdag 3 maart 2022 om 16.45 uur organiseert de stad daarom samen met de Oekraïense en Russische gemeenschappen in Leuven een solidariteitsmoment aan het historisch stadhuis op de Grote Markt. Om 17.00 uur zullen burgemeester Mohamed Ridouani, Mykola Paliukh, priester van de Oekraïens-Griekse Katholieke parochie, en Liza Feyaerts, directeur van de Russische school, de deelnemers toespreken, de oorlog veroordelen, oproepen tot vrede, en brede solidariteit en steun betuigen aan de getroffen bevolking.

Burgemeester Mohamed Ridouani roept de Leuvense gemeenschap op om donderdag mee hun steun te komen betuigen aan de Oekraïense bevolking. 

Hulp aan de getroffen gebieden

De stad ondersteunt verder ook de inzamelactie van AB-InBev door gericht spullen te helpen inzamelen. Zij bezorgen vanuit Leuven in de komende dagen 2.000 blikken drinkwater, maar daarnaast ook voeding en basisuitrusting zoals dekens en slaapzakken aan hun werknemers in de getroffen gebieden. Daarnaast nemen zij ook andere noodzakelijke spullen mee.

Noodopvang

Het stadsbestuur van Leuven maakt verder onmiddellijk 56 noodopvangplaatsen op de Scheutsite vrij op korte termijn Men bekijkt momenteel wat er mogelijk is op langere termijn. Er loopt ook heel wat aanbod van Leuvenaars binnen om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. In de komende dagen onderzoekt de stad verdere opvangmogelijkheden en bereidt deze voor, evenals de coördinatie van het aanbod door inwoners.

Meer informatie kan je terugvinden op www.leuven.be/solidariteit-met-oekraine.

Geef een reactie