Stadsbestuur subsidieert werking dierenvoedselbank

Einde vorig jaar startten Diest, Aarschot en Tielt-Winge samen een dierenvoedselbank op. In Diest kwam dat initiatief vrij snel ook effectief op gang. Er zijn ondertussen al twee bedelingen gebeurd en de voedselbank kon ook al een aantal occasionele en structurele donateurs warm maken voor het initiatief. Het team van de dierenvoedselbank mocht op een aantal goedgekozen plaatsen inzamelmanden plaatsen en dat levert op.
Volgens schepen van Dierenwelzijn in Diest Pascale Vanaudenhove komt hondenvoeding vlotjes binnen. Kattenvoeding verloopt wat moeizamer. 

Er zijn ondertussen ook al wat cijfers bekend over de activiteiten van de dierenvoedselbank. Tijdens de twee bedelingen die nu zijn uitgevoerd, passeerden 70 gezinnen voor een kratje voeding. Die hadden samen 52 honden en 59 katten. De klanten van de dierenvoedselbank moeten een toestemming krijgen van het OCMW om op hulp te kunnen rekenen. 

Tijdens de maandelijkse voedselbedeling krijgen de klanten een voorraad voeder mee waar ze in principe twee weken mee toe komen. Ze moeten zelf dus nog een periode van twee weken overbruggen.
Het stadsbestuur van Diest gaat het initiatief een jaarlijkse subsidie toekennen van 1000 euro.

Geef een reactie