Unieke osmose van jazz en blueslegendes in de Kapel in Diest

We beleven het eerste weekend onder code oranje en er staan al meteen twee monumenten van de jazz en blueswereld op een podium in het Hageland. De Italiaanse mondharmonicavirtuoos Egidio Juke Ingala werkt momenteel een beperkte West-Europese tour af en hij speelt ook twee optredens in België. Vanavond staat dit fenomeen in de Kapel in het Begijnhof in Diest.

Het optreden van deze legende van de bluesmuziek is een opportuniteit om de performance van nog een tweede grote naam mee te pakken. Naast Egidio Juke Ingala staat ook Alex Schultz op de planken van het begijnhof. Deze bijna zeventigjarige New Yorker kwam al heel vroeg onder de invloed van de jazzmuziek in zijn geboortestad.

Onder meer BB King en James Cotton and the Butterfield Blues Band beïnvloedden de muzikale vorming van Schultz. Hij evolueerde gaandeweg naar de pure rootsmuziek. Schultz trok uiteindelijk naar Los Angeles waar hij onder meer op het podium stond met Jerry Lee Lewis en Albert Collins.

In LA werkte Schultz met de meester-harmonicaspeler William Clarke met wie hij het award winnend album
“Blowing Like Hell” zou maken. In die periode speelde hij met de fine-fleur van de LA jazz muziekscene. Hij stond op het podium naast Coco Montoya, Debbie Davies, Finis Tasby, Steve Samuels, Rob Rio,en een lange rist andere bekende namen. 1988 was een scharnierjaar voor Schultz. Hij startte toen een samenwerking met Rod Piazza & The Mighthe Flyers die zeven jaar zou duren en hen onder meer naar Australië, Japan, West-Europa en Scandinavië zou brengen. In die periode speelde Schultz ook samen met onder meer Jimmy Rogers, Pine Top Perkins, James Cotton, Robert
Ward, Earl King, Albert Collins, Robert Cray, Dr. John, The Neville Bros. en The Allman Bros.
In 1995 ging Schultz samenwerken met buesrebel Lester Butler en hij startte ook een project met zijn New Yorkse gabber Tad Robinson met wie hij vandaag nog steeds samenwerkt
In die periode leerde hij ook Egidio ‘Juke’ Ingala kennen. Het is die unieke osmose van meesterlijk talent dat je vanavond in de Kapel in Diest kan meemaken.

De twee jazz en bluesfenomen worden ondersteund door The Jacknives, internationaal een van de meest gewaardeerde stomende old-school rockin’ bluesband.

Specs: DE KAPEL, INFERMERIESTRAAT 6
Start optreden: 20 u stipt – inkom; 15 euro
Beperkte zitplaatsen met Covid-Safe Ticket. Reserveren: info@denoene.be of 0473/538319

Geef een reactie