Aarschot | Parken blijven gesloten en papierophaling wordt uitgesteld

De gevolgen van storm Eunice zijn nog niet helemaal opgeruimd maar ondertussen komt er al een nieuwe storm af op Vlaanderen en het Hageland. Volgens de gespecialiseerde weersites komt storm Franklin zelfs in twee schuifjes over ons land, eentje op zondagnacht en eentje op maandagmiddag.

In Aarschot anticipeert het stadsbestuur op de gevolgen van de aangekondigde rukwinden. Het stadspark en het domein Elzenhof blijven afgesloten tot minstens maandagochtend 21 februari om 9 uur. Je mag beide sites niet betreden.

Burgemeester Gwendolyn Rutten gelast ook de ophaling van restafval, papier en karton die op maandag 21 februari zou gebeuren af. Volgens burgemeester Rutten voorspelt het KMI rukwinden tot 100 km per uur of meer, én code geel voor het grootste deel van het land. Om te voorkomen dat de hevige rukwinden tot gevaarlijke situaties en minder nette straten zullen leiden, wordt de afvalophaling van maandag 21 februari verplaatst naar zaterdag 26 februari.
Gwendolyn Rutten vraagt alle Aarschottenaren om hun blauwe papier- en kartoncontainers en hun restafvalcontainers morgen niet buiten te zetten. Afvalcontainers krijgen tijdens het stormweer best een windvrije plaats om te vermijden dat ze wegwaaien.

Het nummer 1722 is geactiveerd voor aanvragen van niet-dringende brandweerhulp. Ook het e-loket is beschikbaar via www.1722.be.

Geef een reactie