Belpop Bonanza ontrafelt roots van Aarschotse popmuziek

Vrijdagavond 18 februari is code oranje avond. De eerste grendel gaat van de deur, het uitgangsleven kan weer op gang komen. In cc Het Gasthuis in Aarschot kan je al meteen naar een topvoorstelling voor muziekfanaten gaan kijken en luisteren. Jan Delvaux en Jimmy Dewit zijn twee muziekfreaks die de geschiedenis van de Belgische popmuziek de afgelopen jaren gefileerd hebben. Jan Delvaux werkte mee aan de afleveringen van Belpop op Canvas en hij vertelt al jaren sappige verhalen over het Belgische muziekverleden op Radio1.
Jimmy Dewit is mister Discobar Galaxie. Notoir muziekkenner en beruchte DJ.

In 2019 begonnen de beide heren aan een speciaal project. De geschiedenis van de popmuziek in de lokale gemeenschappen. Onder veel kerktorens in Vlaanderen worden al decennialang straffe noten op een balk geplaatst. Onder meer in Aarschot oogt die popmuziekgeschiedenis bijzonder fraai en ook bijzonder divers.

De wieg van new beat. Het begin van Front 242. De koren van Scala. De rap van KIA. De manager van Triggerfinger. De catalogus van Antler-Subway. Het standbeeld van Louis Neefs. De hits van De Kasseistampers. De manager van Rocco Granata. De concerten in Happy House. De popcornavonden in de Viertap in Rillaar. New Model Army en UK Subs in De Klinker. The Sweet in Cinema Unitas. Het is een bescheiden greep uit een veel breder aanbod.

Jan Delvaux en Jimmy Dewit brengen vrijdagavond hun eigen maar ook ook wel hun eigenzinnige selectie en interpretatie van wat Aarschot bijbracht aan het Belgische popfirmament.

Veel belangstelling uiteraard, voor zoveel fraais. Maar onder code oranje kan CC Het Gasthuis een aantal extra zitjes open stellen. Zin in een straf avondje Aarschotse popmuziekhistoriek? Je vindt alle details via deze link: https://www.hetgasthuis.be/voorstelling/3033/jan-delvaux-en-dj-bobby-ewing

Geef een reactie