Heraanleg Koning Albertstraat uitgesteld omdat aannemer niet komt opdagen

De heraanleg van de stoepen en de parkeervakken in de Koning Albertstraat in Diest zal allicht een paar maanden vertraging oplopen. In principe zou een aannemer vorige maandag gestart zijn met die werf. De opdracht werd toegewezen aan de de bvba Audenaert uit Laarne maar de werknemers van de aannemer kwamen niet opdagen.

Dat is niet alleen een probleem voor het stadsbestuur van Diest. De nutsmaatschappijen Fluvius en de Watergroep en de verschillende telecomoperatoren stonden klaar om in deze straat de leidingen te vervangen. Ook zij moeten hun plannen dus bijstellen.

Het bestuur bekijkt momenteel op welke manier de herstelling zo snel mogelijk kan aangepakt worden.

De heraanleg van de stoepen zal gebeuren volgens het concept dat eerder ook in de winkel-wandelzone werd gebruikt. De stoepen blijven op dezelfde hoogte als de rijbaan maar ze worden aangelegd in gekleurde klinkers die voetgangersvriendelijk zijn en ook voor mensen met een beperking of mensen die een rolwagen gebruiken, geen hinderpaal vormen. Op een paar plaatsen werd die inrichting al uitgetest. Dat is het geval aan de kruising met de Hallestraat en de Suikerpotstraat. Op die twee punten werd de aanleg van de winkel-wandelzone doorgetrokken.

Bij de heraanleg van de parkeerplaatsen worden meer plaatsen voor andersvaliden en twee laad- en loszones ingericht. Onder meer aan het vroegere postgebouw komen extra parkeerzones voor fietsen.

Geef een reactie