Jan Tormans geeft commentaar op bom in veldrijden vanuit hotel Blizz van Karel Van Gelder

Zowat alle grote nationale media blokletterden vanmorgen een spectaculair bericht uit het veldrijden. Joran Wyseure, kersvers regerend wereldkampioen bij de beloften en Emiel Verstrynge, die tweede werd in dat wereldkampioenschap in Fayetteville maar ook regerend Belgisch kampioen is, stappen bijna per direct uit het veldritproject van Tormans-Circus. Dat project werkt momenteel onder de vleugels van de Belgische WorldTour ploeg Intermarché-Wanty.
De beide toprenners in spe zouden overstappen naar Alpecin-Fenix, de ploeg van de gebroeders Roothoofd en Mathieu van der Poel. Die overstap is niet formeel bevestigd maar de gebroeders Roothoofd hebben wel aangegeven dat ze de twee renners een aanbod hebben gedaan om prof te worden in hun team. Spil in dat verhaal is de manager van beide renners, Hans Van Kasteren.

Het nieuws van de overstap is bijzonder opmerkelijk omdat naamsponsor Jan Tormans vorige week bekend maakte dat hij zijn project losweekt bij Intermarché-Wanty om het integraal onder te brengen bij Soudal Quick-Step van Patrick Lefèvre. Die formatie is de meest succesvolle in het wegcircuit maar ze hebben geen veldritcomponent en ook geen vrouwenteam. Die lacune wordt met de klap weg gewerkt door de instap van Tormans. Bij de vrouwen heeft Tormans Zoë Backstedt onder contract. Zij is regerend Europees en wereldkampioene in het veld bij de juniores en ze werd vorig jaar ook wereldkampioene op de weg bij de juniores in Leuven.

Meteen na de bekendmaking gingen de media op zoek naar reacties van Hans Van Kasteren en Jan Tormans. Die laatste vonden ze uiteindelijk op een skipiste in Oostenrijk. Tormans kon meteen zijn latten opbergen om online een interview te geven vanuit de stübe van het hotel waar hij verbleef. Dat hotel is bij veel Hagelanders bekend. Jan Tormans is namelijk te gast in hotel Blizz in Finkenberg, het hotel van Karel Van Gelder uit Scherpenheuvel-Zichem en zijn partner Patricia Van Thuyne.

Het was vorig jaar even schrikken toen Karel Van Gelder besliste om zijn jarenlange succesvolle carrière in de financiële wereld achter zich te laten. De plannen die Karel had, waren zo mogelijk nog verrassender. Samen met zijn partner Patricia Van Thuyne besliste hij om een hotel over te nemen in het Oostenrijkse Tirol. Corona had de wereld in een houdgreep en in Oostenrijk zette de regering in op snoeiharde maatregelen. Ze wilden op die manier de pandemie snel onder controle krijgen om toch nog een deel van het huidige winterseizoen te kunnen redden. Er zijn minder complexe omstandigheden om een hotel over te nemen dat volop op het toerisme gericht is. Karel en Patricia bleven echter vast houden aan hun plan en aan hun droom. Ze namen de tijd om het klassieke Oostenrijkse interieur van het hotel een stijlvolle hedendaagse make-over te geven. Hun aanpak was logisch en doordacht. De omgeving heeft alles wat een toerist in Oostenrijk voor ogen heeft. Het Zillertal garandeert adembenemende wandelpaden, uitdagende fietsroutes en een erg uitgebreid netwerk van sneeuwzekere afdalingen. Die ervaring wilden Karel en Patricia ook naar het hotel doortrekken. Ze bekeken elk aspect van een verblijf in hotel Blizz met een frisse maar kritische blik. Dat leidde op zeer korte tijd naar een verblijfservaring waar genieten het uitgangsput is. Met een stevig Vlaams accent!

Je kan hier doorklikken naar de website van Hotel Blizz: https://www.hotel-blizz.at/nl/

Geef een reactie