Boostercampagne 12-17 jarigen start op

Deze week start de boostercampagne voor 12- tot 17 jarigen in een aantal vaccinatiecentra. De regeling is echter niet overal uniform.

Het specifieke aan de campagne is dat er geen uitnodigingen verstuurd worden. Jongeren die de booster willen halen moeten zelf een afspraak maken. Vooral dat aspect verloopt in de vaccinatiecentra op een verschillende manier.

Webbekom en Aarschot starten op donderdag en vrijdag

In Webbekom en in Aarschot worden de eerste boosters voor die doelgroep op donderdag 10 en vrijdag 11 februari gezet. Dat gebeurt telkens van 16 tot 20 uur. Na de schooluren dus. In beide centra moet je wel op voorhand een afspraak maken. In Webbekom kan je die afspraak ondertussen zelf maken via het reservatiesysteem. Je moet dus niet noodzakelijk het callcenter bellen. Reserveren kan via https://registratie.vcwebbekom.be/.

Afspraak maken via call centers in Landen en Tienen

In de vaccinatiecentra van Landen en Tienen worden de boosters gezet vanaf woensdagmiddag 9 februari 2022. Je moet ook daar op voorhand een afspraak maken. Dat kan via de callcenters voor Landen op het nummer 011|88.03.30 en voor Tienen op het nummer 016|79.17.10.

Vrije inloop in Rotselaar

In Rotselaar organiseren ze de boosters met een systeem van vrije inloop voor clusters van specifieke leeftijdsgroepen. Op donderdag 10 februari tussen 16 uur en 20 uur zijn de 16- en 17-jarigen welkom. Op vrijdag 11 februari zijn de 14- en 15-jarigen aan de beurt. Op zaterdag 12 februari van 8 uur tot 12 uur mogen de 12- en 13-jarigen hun booster komen halen. Wie op die momenten niet kon langs komen is welkom op zaterdag 12 februari tussen 16 uur en 20 uur. Het vaccinatiecentrum in Rotselaar zal later nog bijkomende boostermomenten voor deze doelgroep inplannen.

Afspraak via Infobalie in Leuven

In Leuven start de boostercampagne voor de 12-17 jarigen ook op woensdagnamiddag 9 februari. Wie wil langs komen voor zijn booster moet een afspraak maken via de corona-infobalie op het nummer 016|27.27.72. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 18 uur. Het infocentrum is ook op zaterdag 12 februari uitzonderlijk bereikbaar van 9 tot 18 uur. Op weekdagen kan je ook langs gaan bij de infobalie, in principe van 13.30 uur tot 18 uur. Volgende zaterdag 12 februari kan het uitzonderlijk ook van 9 uur tot 18 uur.

Schriftelijke toestemming

Het boostervaccin voor 12-17 jarigen kan pas 4 maanden na het 2de vaccin gezet worden. Jongeren die ervoor opteren moeten een schriftelijke toestemming van een ouder of voogd voorleggen.
Je kan die toestemmingsbrief hier downloaden: https://bit.ly/3391hQ4

Geef een reactie