Crosscup kan doorgaan met publiek op Halve Maan

Het provinciedomein Halve Maan wordt volgende zondag 13 februari de place to be voor atletiekliefhebbers. De vijfde CrossCup-manche van het seizoen wordt er namelijk gelopen. Die wedstrijd telt tegelijkertijd als Vlaams kampioenschap.

De organisatie is een samenwerking tussen atletiekclub ROBA, de vzw CrossCup, de stad Diest en het provinciedomein Halve Maan. Naast de wedstrijden voor de senioren komen ook een reeks jeugdwedstrijden aan bod. In de reeksen voor cadetten en juniores (van 12 tot 18 jaar) lopen de atleten eveneens voor de titel van Vlaams kampioen. Vanaf 10 uur zijn er verder ook wedstrijden voor de Running Stars, dat zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar oud.

Belgisch en Vlaams kampioenschap G-veldlopen

Tijdens de manche van de Crosscup is er ook veel aandacht voor het Belgisch en Vlaams kampioenschap G-veldlopen. Een twintigtal atleten met een verstandelijke, fysieke en visuele beperking zullen op een parcours van 2710 meter
bepalen wie deze twee truien mee naar huis neemt.
ROBA begon vijf jaar geleden met G-wedstrijden te integreren in reguliere competities. De club heeft zelf 25 atleten met een beperking, die deelnemen aan zowel reguliere wedstrijden als aan G-wedstrijden. Een aantal van hen sgtaan op de foto onderaaan.

Om 10.15 uur is er eerst een recreatieve wedstrijd voor G-sporters. Vijf minuten later, om 10.20 uur wordt dan het Belgisch en Vlaams kampioenschap betwist. De Vlaamse Atletiekliga voorziet voor het BK een opdeling voor enerzijds atleten
met een verstandelijke beperking en anderzijds atleten met een fysieke of visuele beperking.

Met publiek

Na de invoering van de coronabarometer kan er volgende zondag ook publiek aanwezig zijn tijdens de Crosscup. Het Covid Safe Ticket blijft wel nodig om toegang te krijgen. Daarnaast is een mondmasker verplicht voor alle aanwezigen, op uitzondering van atleten die hun wedstrijd afwerken en opwarmen of uitlopen.

Geef een reactie