Bekkevoortse truckshow gaat door op 13 en 14 augustus 2022

Geweldig nieuws uit Bekkevoort. De vzw Truckers for Life heeft maandagavond beslist dat de truckshow, na twee jaar coronapauze, opnieuw zal doorgaan. Op 13 en 14 augustus wordt Bekkevoort dus eindelijk weer de place to be voor de liefhebbers van alles wat met veeltonners en hoge pk’s te maken heeft.

Beproefd concept

Voorzitter Pieter van Dooren en zijn team zijn volop aan de voorbereidingen begonnen en zij lijken niet aan het succesvolle concept van de jaren voor corona te raken. Op zaterdag staat de rondrit met de andersvalide bezoekers weer op de affiche. Die rondrit is al jarenlang een hoogtepunt van het event. Honderden mensen met een beperking zakken dan af naar Bekkevoort. Marijn Devalck stipt dat moment lang op voorhand aan in zijn agenda. Hij is de immens populaire gastheer van de rondrit op zaterdag. Enkele jaren geleden kreeg hij het gezelschap van Robby Longo. De medewerking van twee bekende koppen die allebei een truck besturen, maakt het mogelijk om het konvooi te ontdubbelen en dus sneller te werken.

Na de rondrit krijgen de andersvalide gasten gratis frietjes en drank. Een hoogdag, zeg maar!

Konvooi van honderden trucks

Ook op zondag blijft het beproefde concept grotendeels behouden. Het is uitkijken naar het konvooi van een paar honderd vrachtwagens dat in de namiddag door het Hageland zal trekken.

Wie al zeker van de partij zal zijn is Daimler Trucks. De Duitse constructeur was voor de pandemie al een van de sterkhouders van de Bekkevoortse Truckshow. Op Facebook bevestigde key account manager connectivity van Daimler trucks Filip van Thielen dat de organisatoren alvast opnieuw op hun steun mogen rekenen.

In 2019 kwamen zo’n 800 trucks en 6000 bezoekers naar Bekkevoort. Het was een van de beste edities ooit.

Een belangrijk gedeelte van de opbrengst van de truckshow gaat naar een aantal verenigingen, projecten en goede doelen.

Geef een reactie