Wandelknooppunt 100 is opnieuw het populairste knooppunt in Vlaanderen

Wandelknooppunt 100 aan de abdij van Averbode was ook in 2021 het populairste wandelknooppunt in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van de bijzonder zwaar gefrequenteerde website http://www.wandelknooppunt.be.

De tweede in de rangschikking was overigens ook een knooppunt in de onmiddellijke omgeving. Dat is knooppunt 98 aan de Kruiskwacht in Meerhout. Via dit knooppunt kan je de op verkenning in de Belse bossen.

De volledige top 10 van populairste wandelgebieden in Vlaanderen:

  1. Abdij van Averbode en omgeving
  2. Geel – Belse Bossen
  3. Vallei van de Visbeek – Lille
  4. Westouter – Rodeberg en omgeving
  5. Meerdaalwoud en Heverleebos – Oud-Heverlee
  6. Muziekbos – Ronse
  7. Landschap De Liereman – Oud-Turnhout
  8. Holsbeek – Chartreuzenbos
  9. Het Zwart Water – Kasterlee
  10. Westkust, regio Nieuwpoort-Koksijde
Wandelprovincie Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant blijkt in het algemeen ook erg populair bij knooppunt wandelaars. Op basis van het aantal gedownloade routes per kilometer wandelroutenetwerk staat onze provincie tweede, na West-Vlaanderen. Die provincie heeft echter een belangrijk voordeel omdat alle toeristen die naar zee gaan en daar een knooppuntenwandeling maken de cijfers uiteraard beïnvloeden.

De Vlaams-Brabanders zijn zelf ook flinke knooppuntenwandelaars. Om dat te berekenen selecteerde het team van wandelknooppunt.be alle adressen van mensen die met zekerheid aan een provincie kunnen gekoppeld worden. Ze berekenden daarna het aantal gedownloade kilometers per 1000 inwoners in een provincie. Vlaams-Brabant scoort ook hier de tweede plaats na Antwerpen. – zie het beeld onderaan.

In 2020 werden er 3.885.835 kilometer wandelroutes gedownload via de  wandelrouteplanner. Dat was toen een stijging van maar liefst 155% in vergelijking met 2019.
In 2021 werden meer dan 372.000 wandelroutes via de routeplanner gedownload. De grootste groep wandelaars kiest voor een wandeling tussen 8 en 10 kilometer. Meer dan 1.485.000 mensen gebruikten in 2021 wandelknooppunt.be als startpunt voor hun wandelavontuur. In totaal werd er vorig jaar voor 4.282.226 kilometer wandelroutes gedownload wat dus opnieuw een significante stijging is.

Geef een reactie