Politie checkt klassen GBS Deurne met politiehond na ontvangst dreigbrief

Rond 9.30 uur vanmorgen werd de politiezone Demerdal-DSZ op de hoogte gebracht van een anoniem briefje met een dreiging naar GBS Deurne. Het briefje werd door een alerte postbode opgemerkt vlak bij de school. Omdat zulke meldingen, in welke hoedanigheid dan ook, ernstig genomen worden, is de crisiscel bij elkaar gekomen om de situatie in kaart te brengen. Na intern overleg werd het briefje als twijfelachtig en weinig geloofwaardig beschouwd. Toch is de politie overgegaan tot de controle van GBS Deurne, in samenspraak met het parket, om alle risico’s uit te sluiten.

Politiescreening

Tijdens de middagpauze was daarom een team van politiezone Demerdal-DSZ aanwezig in GBS Deurne met een politiehond en zijn de verschillende klaslokalen gecheckt. Er werd niks verdacht gevonden. De aanwezige leerlingen waren in de tussentijd aan het spelen op de speelplaats en de omliggende terreinen. Zij waren op geen enkel moment onder de indruk van deze ervaring en hebben weinig hinder van de actie ondervonden. De ouders van de leerlingen zijn persoonlijk door de school op de hoogte gebracht via het gebruikelijke schoolplatform.

De politie doet nog verder onderzoek om de identiteit van de anonieme schrijver van het briefje te achterhalen.

Geef een reactie