Reconstructie van verdacht overlijden in wijk Poelske

De wijk van Poelske in Diest, werd vanmorgen opgeschrikt door de aanwezigheid van de civiele bescherming in de omgeving van de Anjerstraat en de Fabiolalaan. Een politiepatrouille van de zone Demerdal DSZ sloot de buurt af voor alle verkeer.

Kris Cooke woont in die omgeving en hij postte een foto van de actie in de Facebookgroep Diest, uw stad. Burgemeester Christophe De Graef reageerde snel en bevestigde dat de buurtbewoners zich nergens zorgen moeten over maken.

Later vandaag vindt op die plaats een reconstructie plaats van het verdachte overlijden van een 39-jarige man. De opstelling daarvoor wordt minutieus voorbereid door de civiele bescherming.

De man kwam vorig jaar in augustus om het leven door een messteek. Op het moment van de feiten waren drie andere mannen in zijn woning aanwezig, waaronder ook de vader van het slachtoffer. Het kwam tot een hevige ruzie waarbij de man in kwestie zwaar gekwetst geraakte. Hij zou nog diezelfde dag overlijden aan zijn verwondingen. De drie verdachten zouden onder invloed geweest zijn. Persmagistrate Helene Tops van het parket Leuven bevestigde destijds ook dat de drie mannen bekend waren bij politie en justitie.

Geef een reactie