Gekwetste buizerd nog steeds in opvangcentrum maar toestand verbetert

De gekwetste buizerd, die vorige week in een veld aan de Oude Tiensebaan in Scherpenheuvel door een team van brandweerpost Scherpenheuvel-Zichem werd gevangen, is aan de beterhand. Toch was de toestand van de vogel ernstiger dan wat op het eerste zicht vermoed werd. De buizerd werd opgehaald door een team van het opvangcentrum in Opglabbeek. Daar verblijft het dier momenteel nog steeds in een intensive care ruimte.

In het opvangcentrum zijn ze wel optimistisch over de kansen van de buizerd om binnenkort weer vrij rond te fladderen. Binnen maximaal twee weken is de vogel sterk genoeg om zelfstandig te overleven.
De gekwetste vleugel is verzorgd en het dier kan verder recupereren van zijn inspanningen. De kwetsuur gebeurde nadat de vogel verstrikt geraakte in een draad. Bij het opvangcentrum zien ze bijna dagelijks gekwetste dieren die het slachtoffer zijn van zwerfvuil.

Het dier werd vorige week opgemerkt door een wandelaar. Het viel haar op dat er een probleem was met de buizerd en ze verwittigde de brandweer. Die konden de vogel uiteindelijk vrij snel pakken. Het dier was uitgeput, allicht door de inspanningen om aan zijn kwetsbare situatie te ontsnappen.

Geef een reactie