Para-junior stage weer op de agenda in het trainingscentrum in Schaffen

De jongerenstages bij defensie zijn populairder dan ooit. Het aanbod is de laatste jaren ook fel gegroeid. Een van de populairste modules is de para-junior opleiding in het trainingscentrum voor para’s in Schaffen. Die vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 15 april.

De inschrijvingsmodule voor de para-junior stage gaat in de loop van de volgende dagen online. Als je geïnteresseerd bent check je best deze webpagina regelmatig: https://www.mil.be/nl/werken-bij-defensie/jeugd-en-defensie/jongerenstages/

Om in te schrijven moet je tussen 16 en 18 jaar zijn. Je moet slagen voor een reeks fysieke proeven en je moet medisch geschikt zijn.

Defensie selecteert daarna een groep van ongeveer 60 Nederlandstalige en 60 Franstalige kandidaten. Die mogen aan een opleiding van 2 weken beginnen.

Pittige training verdient beloning

De grondtraining is vrij intensief. Tijdens de opleiding krijgen de jeugdige deelnemers de techniek ingehamerd om veilig een valschermsprong met automatische opening uit te voeren en vooral ook om veilig te landen. Ze leren overigens niet alleen springtechnieken aan tijdens de stage. De para’s ontwikkelen een veel breder pakket met vaak ook een oriëntatieloop en een sessie gevechtszwemmen erin. De groep blijft ook een ganse week in de kazerne en kan enkel tijdens het weekend naar huis. De para-juniors in spe leven in een typisch militaire sfeer. Ze staan vaak vroeg op en krijgen tucht, discipline maar ook solidariteit en doorzettingsvermogen ingelepeld.

Wie de opleiding goed doorstaat mag een paar sprongen uit de ballon uitvoeren. Het aantal is afhankelijk van de meteo. Dat gebeurt vanaf 300 meter hoogte.

Aan het einde van de opleiding volgt een parade en krijgen de para-juniors hun brevet uitgereikt! Dat brevet kan een toegangspoort zijn voor een job bij defensie.

Je kan hieronder een promotievideo en een reeks foto’s over de stage bekijken.

Geef een reactie