Restauratie Sint-Hubertuskerk Schaffen start volgende maandag

De buitenzijde van de Sint-Hubertuskerk in Schaffen wordt de volgende zes maanden grondig gerestaureerd. De dakbedekking van de toren wordt vernieuwd met natuurleien, het metselwerk wordt hersteld en de ijzerzandsteen zal dan ook gedeeltelijk vervangen worden en de toren wordt opnieuw ingevoegd. Verder zullen de dakgoten vervangen of hersteld worden en het hout-, ijzer- en metselwerk krijgt een grondige onderhoudsbeurt. Dat moet het gebouw terug waterdicht maken.

Tijdens de werken kunnen de activiteiten in de kerk gewoon blijven plaats vinden. De zondagsvieringen en de uitvaarten maar ook de orgellessen blijven gewoon doorgaan.

Op maandag 24 januari installeert de firma Dijkmans uit Kuringen een stellingenconstructie rond het kerkgebouw. Die firma is gespecialiseerd in de restauratie van kerken. Het Sint-Hubertusplein zal dan tijdelijk niet toegankelijk zijn. Tijdens de werken kan je ook niet parkeren op het plein.

De restauratie van de kerk kost 610.000 euro. Vanuit het Agentschap Binnenlands Bestuur werd een subsidie van 181.000 euro toegezegd. De Stad Diest is eigenaar van de kerk en neemt het resterende bedrag op zich. De Sint-Hubertuskerk is de tweede hoofdkerk van Diest, na de Sint-Sulpitiuskerk.

Geef een reactie