Kinderopvang Baloe in Averbode moet sluiten door clusterbesmetting

Het Agentschap Opgroeien verstrengde dit weekend de richtlijnen die in een kinderopvang moeten gevolgd worden in het geval van een corona-clusterbesmetting. Die richtlijnen gingen vandaag in. Dat heeft al meteen gevolgen voor de buitenschoolse kinderopvang Baloe in Averbode. Daar werden vier kinderen positief getest binnen een periode van 7 dagen. Alle kinderen die vorige week aanwezig waren in de kinderopvang en de begeleiders moeten vijf dagen in quarantaine. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Ook mensen die recent een besmetting doorgemaakt hebben of begeleiders die hun boosterprik ontvangen hebben, moeten deze quarantaineperiode respecteren. Concreet betekent dit dat de drie begeleiders en 41 schoolkinderen tot en met 22 januari in quarantaine gaan.
Burgemeester Manu Claes beseft dat dit opnieuw een moeilijke boodschap is voor onze schoolgaande kinderen en voor de medewerkers van Baloe. Alle getroffen gezinnen werden telefonisch gecontacteerd en ontvingen een mail met bijkomende informatie. Ook de betrokken scholen werden verwittigd.

One comment

Geef een reactie