Leuven start vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar

Het kindervaccin van Pfizer werd goedgekeurd voor kinderen tussen 5 en 11 jaar en in Leuven werd die doelgroep ondertussen ook volledig uitgenodigd. Vanaf volgende week kunnen zij ook effectief gevaccineerd worden. Dat gebeurt op woensdagnamiddag en zaterdag.

Kinderen uit deze leeftijdscategorie krijgen het goedgekeurde kindervaccin van Pfizer. Dat bestaat uit twee prikjes, met een tussentijd van minimaal 21 dagen. Op vrijdag 7 januari organiseren ze in de Brabanthal een testmoment met een aantal kinderen, om te zien hoe lang een vaccinatie duurt, welke vragen de ouders of kinderen hebben… Zo kan er eventueel nog bijgestuurd worden tegen volgende week, wanneer heel wat kinderen hun eerste prikje kunnen komen halen.

Volgens burgemeester Mohamed Ridouani worden de 5- tot 11-jarigen gevaccineerd door verpleegkundigen of artsen die ervaring hebben met kinderen, op aparte vaccinatiemomenten? Ze werken in Leuven ook samen met onder andere de Cliniclowns, die voor afleiding en wat entertainment zorgen.

Alle uitnodigingen voor kinderen tussen 5 en 11 jaar zijn samen uitgestuurd, zodat gezinnen met meerdere kinderen binnen deze leeftijdscategorie aansluitende afspraken kunnen maken voor hun kinderen. Ouders kunnen de uitnodiging ook digitaal terugvinden via  www.myebox.be. “

Informatie over vaccinatie bij 5- tot 11-jarigen is te vinden op https://www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen .

Ondertussen heeft in Leuven meer dan 95% van de 65-plussers en 69% van alle 18-plussers hun booster gekregen. Leuven blijft hiermee koploper. Voor de kerstvakantie werd 85% van de Leuvenaars uitgenodigd voor hun boosterprik.

Geef een reactie