Harol is miK Klimaatambassadeur 2021

Het Diestse familiebedrijf Harol is verkozen tot miK Klimaatambassadeur 2021. Harol haalde het in de finaleronde van Rensol (Asse), Natuurelles (Tervuren), Kim’s Chocolates (Tienen), Jennes (Boortmeerbeek) en Go Smart Automotive (Zaventem).

Het milieu-infopunt voor de kmo (miK) is een samenwerking van Voka – Kamer van Koophandel en de provincie Vlaams-Brabant. Met deze verkiezing wil het miK duurzame bedrijven belonen. De verkiezing gebeurde met een online stemcampagne en de expertenstem van Voka en de provincie. De winnaar mag op een aantal evenementen ervaringen uitwisselen via een community van organisaties en specialisten die klimaatneutraliteit ook hoog op hun agenda zetten.

Meer dan alleen windturbine

Dat Harol vooruitstrevend is op vlak van duurzaamheid valt nog het meeste op dankzij de windturbine die hen toelaat hun productie volledig op groene stroom te laten draaien. De windturbine bespaart jaarlijks zo’n 3.600 ton CO2-uitstoot en past ook in het Klimaatbeleidsplan van de provincie Vlaams-Brabant, die tegen 2040 klimaatneutraal wil zijn.
Het bedrijf hergebruikt ook aluminiumafval en regenwater maximaal. Harol recycleert het afvalwater en het poeder voor de laklijnen wordt milieuvriendelijker. Er loopt ook een traject om de lifecycle van de eigen producten te verduurzamen. Medewerkers die opteren om met de fiets naar het werk te komen kunnen instappen in een voordelig fietsleasing plan. Het bedrijf investeert verder maximaal in elektrische voertuigen.

Harol bouwt momenteel nieuwe kantoren die voldoen aan de norm als BEN-gebouw. BEN staat voor Bijna Energie Neutraal. Dit jaar brachten ze een e-book uit over natuurlijke verkoeling en wat we zowel op macro- als op individueel niveau kunnen doen aan de klimaatopwarming. Met zijn producten draagt Harol bij aan klimaatadaptieve en energie-efficiënte renovaties, en dus aan een duurzamere wereld.

Geef een reactie