C-130 passeert volgende vrijdag boven Diest tijdens Farewell Flight

Vijftig jaar lang was het een vertrouwd geluid boven het Hageland. Het traagzame gebrom van de C-130 Hercules die manschappen of materiaal kwam droppen boven het militaire vliegveld van Schaffen. Vorig jaar werd het toestel geleidelijk vervangen door de nagelnieuwe A400M. En deze week is het verhaal van de C-130 helemaal uitgelezen.

Volgende vrijdag 17 december maakt het laatste toestel een farewell flight in formatie boven België. Mighty Herc passeert tijdens de afscheidsvlucht boven een aantal belangrijke landmarks en uiteraard kan Diest niet ontbreken. In het huidige vluchtschema passeert het toestel om 15.05 uur over de stad. Uiteraard kan dat schema evolueren in functie van de weersomstandigheden.

Je kan hieronder het schema van de Farewell Flight bekijken.

One comment

  • Willy Vandevelde

    Zal op post zijn als de weergoden het toelaten. Het zal nu in de tegenovergestelde richting over ons huis vliegen. Als het para’s gedropt had kwam het altijd (bijna) over ons huis gevlogen. Keek altijd geïnteresseerd omhoog.

Geef een reactie