Academie voor Streekgebonden Gastronomie krijgt culinair archief van Felix Alen

Topchef Felix Alen schreef in zijn lange carrière een aantal kookboeken en culinaire naslagwerken. Maar de chef verzamelde ook een vrij omvangrijke collectie aan lectuur over de finesse en de streekgebonden eigenheid van de gastronomie. Dat archief werd opgebouwd in Xaverius, het culinaire centrum dat Felix Alen opbouwde in het begijnhof van Diest.

Levi Alen, de zoon van Felix die momenteel Hof te Rhode leidt, gaat dat archief schenken aan de Academie voor Streekgebonden Gastronomie (ASG) in Hasselt. Dat bericht HBvL.

ASG is een studiegenootschap dat de horeca, promotie-initiatieven, hotelscholen, toeristische instellingen en bedrijven ondersteunt. Het genootschap inventariseert en bewaart ons traditioneel culinaire erfgoed en steunt nieuwe culinaire initiatieven die, op basis van streekproducten streven naar een vernieuwende en modern-evoluerende gastronomie. Volgens voorzitter Jacquas Collen is ASg het oudste en meest gerenommeerde kenniscentrum voor voeding en gastronomie in de Benelux. Het centrum draait uitsluitend op vrijwilligers.

Na de schenking heeft de culinaire bibliotheek van ASG meer dan 20.000 boeken. De verzameling omvat deels culinair-wetenschappelijk werk en deels echte kookboeken.

Geef een reactie