Veel enthousiaste kinderen op parcours van de Sint

Net zoals vorig jaar koos Sinterklaas er vorige zaterdag in Scherpenheuvel-Zichem voor om zijn intrede te doen met een bus. Dat is in de huidige situatie vooral veilig voor de Sint en zijn gevolg maar ook voor de kinderen en hun ouders. Die moeten niet opeengepakt op een of ander druk plein samen troepen om de goedheilige kindervriend te kunnen zien.

De tocht door de stad en de deelgemeenten was overigens goed georganiseerd. Het parcours en het tijdschema dat de bus zou afleggen was op voorhand bekend gemaakt via de sociale media maar je kon de Sint ook volgen via een event op Facebook. Een paar minuten voor de bus reed een wagen met een geluidsinstallatie.

Al die inspanningen leverden op. Overal op het parcours stonden kinderen te zwaaien, vaak ook met tekeningen en knutselwerkjes voor Sinterklaas. De Sint is al wat ouder en dus bleef hij wijselijk op de bus maar de Pieten namen alle attenties in ontvangst en ze hadden een geschenkje mee voor alle kinderen.

Sinterklaas heeft overigens een goede helper in Scherpenheuvel-Zichem. Vrijwilliger Kurt Staels sloofde zich de voorbije weken af om de rondrit van de kindervriend helemaal rond te krijgen. Hij kreeg daarbij steun van het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem en ook een aantal handelaars ondersteunen het initiatief van Kurt.

Geef een reactie