Help zaterdag Sinterklaas zoeken naar zijn verloren gelopen circuspieten!

Goed nieuws voor de intrede van Sinterklaas die op zaterdag 27 november gepland is in Diest. Het overlegcomité laat activiteiten buiten gewoon verder toe en dus kan het programma behouden blijven. De goedheiligaard en zijn bende Pieten blinken morgenvroeg hun paard en kar op om daarna een ritje door de stad te maken. Dat belooft een toffe parade te worden. Sinterklaas heeft zijn circuspieten opgetrommeld en dat laatste woord mag je letterlijk nemen want de kindervriend brengt ook zijn fanfare mee. De optocht start omstreeks 14 uur aan de Hasseltse Poort en komt omstreeks 15 uur aan op de Grote Markt, waar de Sint de kindjes zal toespreken.

Route: Hasseltsestraat (startpunt) -> Botermarkt -> Winkelwandelstraat -> Overstraat -> Bruidstraat -> Koning Albertstraat -> Oscar Nihoulstraat -> Brouwerijstraat -> Kaai -> Grote Markt

De heilige man heeft wel een probleem. Bij de voorbereiding van de optocht zijn er een paar ondeugende pieten verloren gelopen met hun zakken vol snoepgoed. Die moet hij absoluut kunnen terug vinden om er zeker van te zijn dat hij op 6 december alle brave kinderen een pakje kan bezorgen.

Conchita, de kokkin van de Sint, heeft een strak plan klaar! Als de kindjes kunnen te weten komen wat de lievelingslekkernijen van de Pieten zijn, kan Conchita hen naar het Sinthuis lokken met de geur van heerlijk vers snoepgoed.

Je kan op basis van deze plattegrond op zoek gaan naar de pieten. Je kan de tekening ook ophalen bij de Toeristische Dienst in Diest!

Lees zeker verder na deze afbeelding


Zoek op elke locatie naar een circuspiet en zoek naar de lievelingslekkernij van die piet. Maak een tekeningetje van die lekkernij of vraag aan mama of papa om het op te schrijven.
Alle lekkernijen gevonden? Ga dan tijdens de openingsuren langs bij “Het Kadulleke in de Hasseltsestraat in Diest en in ruil voor jouw harde werk krijg je een toffe beloning.
Je moet je wel haasten! De zoektocht stopt op 4 december.


Vanaf zaterdag kan iedereen ook zijn of haar brief of een knap kunstwerkje dat je geknutseld hebt aan de Sint posten in de grote rode brievenbus op de markt.

Let wel even op. Bij de toespraak van de Sint op het Ceremonieplein op de Grote Markt moet je je Covid Safe Ticket tonen vanaf 12 jaar. Je draagt een mondmasker vanaf 10 jaar.

One comment

  • briers ghislain

    T is toch normaal dat die zwarte pieten een beetje verloren lopen . met al die nep roetveeg namaakpieten , en die beroepsgediscrimineerde racismejankers s zou je het toch ook niet meer weten .

Geef een reactie