Oude Markt Leuven test vanavond systeem met toegangspolsbandjes

Wie vandaag een (voorzichtig) stapje in de wereld zet op de Oude Markt in Leuven, kan aan een kiosk, na controle van je CST, een polsbandje ophalen waarmee je de ganse avond in alle horecazaken binnen kan zonder extra CST-controle. Enkel het bandje moet nog gecheckt worden bij elke zaak waar je binnenstapt.
Het gaat voorlopig om een test waarmee de uitbaters willen nagaan of ze de wachtrijen aan de ingang van hun horecazaken en de daarmee gepaard gaande werklast, kunnen verminderen.

Het systeem is een initiatief van vzw Oude Markt in samenwerking met het stadsbestuur, de politie van Leuven en de federale overheid. Met de test van donderdag wil Oude Markt vzw onderzoeken of het zo op piekmomenten de werklast voor horeca-uitbaters kan verlagen en tegelijk de wachtrijen aan de ingangen van elke horecazaak kan verminderen.

Het polsbandje krijgt een datum mee om misbruik te vermijden.

De centrale kiosk zal donderdag ter hoogte van het rectoraat op de Oude Markt staan. Uitbaters van de horecazaken op de Oude Markt zullen met ondersteuning van medewerkers van de stad Leuven de kiosk van 21 tot 01 uur bemannen, wat de drukste uren zijn. Het gebruik van het bandje is niet verplicht. Je coronapas blijft uiteraard ook geldig. Wie bijvoorbeeld maar naar één café wil gaan, kan dat net zo goed met de app of je attest.

Als het systeem effectief zorgt voor minder drukte aan de ingangen van de horecazaken en het de werkdruk voor het personeel ontlast, dan wordt het ook in de toekomst op drukke avonden of evenementen gebruikt.

Geef een reactie