Alle speelterreinen in Aarschot zijn vanaf nu verplicht rookvrij

Het stadsbestuur van Aarschot vindt het belangrijk dat kinderen in een rookvrije omgeving kunnen spelen. Daarom maken ze nu alle speelterreinen in Aarschot en de deelgemeenten rookvrij.

Dat gebeurt onder het motto “Zien roken, doet roken”.

Generatie Rookvrij

Generatie Rookvrij is een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een rookvrije samenleving. Zij streven ernaar om elk kind, geboren vanaf 2019, rookvrij te laten opgroeien. Door niet meer te roken in het zicht van kinderen en kinderen een andere norm over roken te leren, maak je hen weerbaarder om later zelf niet te
gaan roken.
Generatie Rookvrij wil daarom zoveel mogelijk plaatsen waar veel kinderen en jongeren komen, rookvrij maken. Denk aan speeltuintjes, sportterreinen, jeugdorganisaties en kinderboerderijen.

Rookvrije speelterreinen in Aarschot

Burgemeester Gwendolyn Rutten wil samen met het ganse bestuur mee de schouders onder het project ‘Generatie Rookvrij’ zetten. In de zomer van 2019 maakten ze in Aarschot de speeltuin Bekaf al rookvrij. In het voorjaar van 2021 volgden nog enkele speelterreinen en publieke plaatsen: Stapsteen (Rillaar), ’t Bijenspoor (Ourodenberg), Huis Verdonk (Langdorp), L. Verlindenplein (Gelrode), Museumtuin (Aarschot-centrum), Fabiolaplein, (Aarschot-centrum), sporthal (Demervallei) en het stadhuis.
Ze gaan in Aarschot nog een stapje verder. Vanaf nu zijn alle speelterreinen er rookvrij. Ook de zone voor de bibliotheek en het museum worden rookvrij. Het project wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de dienst Samenleven, jeugdcentrum De Klinker, de Welzijnsraad en Logo Oost-Brabant in samenwerking met schepen van Welzijn Nicole Van Emelen en Schepen van Jeugd Geert Schellens.

Geef een reactie