Kirri Valvekens uit onvrede over politiek met nieuwe single Better Days

In het Hageland lopen nogal wat muzikanten rond met bangelijk veel talent. Er groeide ook een keten van muziekkroegen die vaak wekelijks livemuziek programmeerden. Meestal met gratis inkom. De waard of waardin ging hier en daar wel met de hoed rond. Geen mens die daar een probleem mee heeft. Kirri Valvekens is een vaste waarde in dat circuit. Deze multigetalenteerde creatieveling is bij veel mensen bekend door zijn naadloze covers van Neil Diamond. Hij brengt het erg uitgebreide repertoire van deze Amerikaanse singer songwriter solo en akoestisch maar met het project Diamonds on the Rocks bracht hij hetzelfde programma op het podium van zowat elk cultureel centrum in Vlaanderen.

Mijn zijn eigen project Kirri’s Travelin’ Kitchen Jam koppelt Kirri Valvekens een breed pallet covers aan zijn eigen werk. Eigen composities blijven voor deze rasartiest essentieel. Zijn laatste EP Little Somethings dateert ondertussen wel al van 2018 maar vorige week kondigde Kirri plots een nieuwe en enigszins verrassende single aan.

Better Days heet die streep muziek en het is een regelrechte, zeer knap opgebouwde protestsong uit onvrede met hoe de politiek de coronaproblematiek aanpakt. Volgens de zanger zorgt het beleid vooral voor vertwijfeling en onvrede en zet het voorstanders van de vaccins en anti-vaxers tegen mekaar op. De artiest Kirri Valvekens is echter geen zwartkijker. Hij gelooft in de creatieve kracht van de mens. Uiteindelijk leidt dat naar Better Days!

Klasbakken

Kiri werkt voor deze single samen met twee andere klasbakken. Niels Verheest is al jaren een van de vaste muzikanten van Diamonds on the Rocks, de coverband waarmee Kirri het repertoire van Neil Diamond brengt. Hij speelde onder meer piano en orgel bij Blue Blot, Roland, The Whodads en The Internationals.

Met David Piedfort nam Kirri eerder al de single I’m in love with an angel op. Om de projecten op te sommen waar David bij betrokken is hebben we een ganse alinea nodig maar hij wordt momenteel toch vooral bekend van zijn uitstekende gitaarwerk met The Scabs, de Guy Swinnen Band en Kapitein Winokio.

Kirri Valvekens heeft duidelijk grote ambities met deze single en dat is helemaal terecht. Daarom heeft hij ook geïnvesteerd in een stijlvolle videoclip. De beelden in zwart en wit werden overigens gemaakt door zijn dochters. Een familieprojectje dus!

Tournee is nu niet aan de orde

Een nieuwe single wordt wel vaker gekoppeld aan een tournee maar dat is momenteel niet aan de orde. De planning van zo’n tournee gebeurt maanden op voorhand. De wankele gezondheidssituatie en de voortdurend wijzigende maatregelen zijn niet meteen de omkadering om zoiets op poten te zetten. Kirri heeft wel wat ruwe krijtlijnen getrokken om snel te kunnen schakelen als de situatie positief zou kantelen. Hij heeft ook een lijstje met muzikanten klaar om Kirri’s Travelin’ Kitchen Jam op de podia van het Hageland en omstreken te zetten. Voorlopig houdt hij het echter bij solo en duo optredens.

De nieuwe single Better Days is verkrijgbaar op Spotify en de meeste andere digitale platformen

Je vindt alle info op http://www.kirrimusic.be of op Facebook @kirristravelinkitchenjam  


Geef een reactie