Gilbert Cluckers en Felix Alen waren symbolisch aanwezig bij het bezoek van de vorsten

Het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Diest kreeg een heel speciaal accent voor de eerste schepen van stad Diest Geert Cluckers en zaakvoerder van Hof te Rhode Levi Alen.

Exact vijftig jaar geleden, in 1971, brachten de toenmalige vorsten, koning Boudewijn en koningin Fabiola, ook een bezoek aan Diest. De burgemeester op dat moment was Gilbert Cluckers en hij is de grootvader van schepen Geert Cluckers. Op het bureau van schepen Cluckers hangt nog een foto van de ontmoeting van zijn grootvader en de toenmalige vorst.

De chef die op dat moment het banket verzorgde was Felix Alen, vader van Levi. Vader Alen overleed onlangs en voor Levi was het vandaag een rollercoaster van emoties. Hij heeft ook een foto van zijn vader met koning Boudewijn tijdens diens bezoek aan Diest. Die stond de ganse dag in de cateringruimte van het stadhuis. Felix waakte op die manier symbolisch over het verloop van de receptie. Wij brachten Geert Cluckers en Levi Alen samen op de foto, met de foto’s die vandaag extra symboolwaarde kregen.

Geef een reactie