Werken Grote Steunbeer stil gelegd – Omer Vanaudenhovelaan gaat opnieuw open

De werken aan de Grote Steunbeer op de Demer in Diest worden minstens tot maart 2022 stil gelegd. De Vlaamse Milieumaatschappij maakt de exacte timing van de werken pas later bekend. Volgende vrijdag 19 november gaat de Omer Vanaudenhovelaan in beide richtingen opnieuw open. Fietsers moeten de omlegging wel blijven gebruiken.

Steunpalen niet diep genoeg, gasleiding onvindbaar

De geplande funderingswerken voor het plaatsen van de koker onder de Omer Vanaudenhovelaan worden uitgesteld. Volgens woordvoerder Katrien Smet van VMM werden de steunpalen in de grond geheid op 5 meter diepte en dat moet 9 meter zijn. Er is echter nog een tweede probleem. Op de plaats waar de ondergrondse koker moet komen, moet een gasleiding zitten. Die is echter voorlopig onvindbaar.

Om beide problemen op te lossen is tijd nodig en daardoor kan het nieuwe asfalt na de plaatsing van de koker niet meer voor de winter gegoten worden. Asfalteren kan pas opnieuw vanaf maart omdat de temperatuur in de wintermaanden te laag is. VMM opteert er nu voor om de weg voorlopig terug open te stellen en pas na de winter de werf weer op te starten.

De Omer Vanaudenhovelaan (R26) wordt vanaf vrijdagavond 19 november opnieuw opengesteld voor alle doorgaand verkeer. De fietsomleiding blijft echter wel gelden

Fietsers kunnen omwille van de veiligheid nog geen gebruik maken van de fietsroute vanaf de Wijerstraat tot aan de Omer Vanaudenhovelaan (R26). Fietsers komende van Schaffen richting het centrum van Diest blijven de huidige omleiding via Schoonaerde (N29) volgen.

Het openbaar vervoer zal net zoals het gemotoriseerd verkeer opnieuw de gebruikelijke routes volgen. Meer informatie vind je op www.delijn.be.

Geef een reactie