Dierenwijding Weefberg Testelt lokt veel beestjes en baasjes

De dierenwijding aan café De Weefberg in Testelt is al jaren een absolute topper voor de dierenliefhebbers in de regio. Kroegbaas Fran had ook dit jaar voor een dagvullend programma gezorgd. Om half elf was de opkomst nog eerder beperkt maar plots doken van overal paarden, honden en een paar ezels op en liep de verkeersvrije straat voor het café helemaaal vol. Pater Erik Stynen sprenkelde met zijn gekende optimisme het gewijd water vanaf 11 uur over de dieren en hun baasjes. Het enthousiasme voor de dierenwijding is zelden groter geweest.

Er was gratis soep en boterhammen en voor de liefhebbers kon en er een jenevertje bij. Na de middag mocht er al een dansje geplaats worden. ‘s Avonds was er een dansfeest met discobar Flatline gepland maar op advies van het stadsbestuur werd dat in extremis geschrapt omdat de coronacijfers in Scherpenheuvel-Zichem onrustwekkend blijven toenemen.

In het café hadden ze nochtans veiligheidsmaatregelen genomen. Bij een event zoals een dierenwijding is het moeilijk te vermijden dat mensen binnen en buiten lopen. Wie voor de eerste keer binnen kwam in het café moest een CST kunnen voorleggen en kreeg daarna een blauw armbandje omgeplakt. Daarmee kon de uitbater vermijden dat de klanten telkens opnieuw de covidsafe-app moesten boven halen.

Je kan hieronder een reeks foto’s van het evenement in lage resolutie bekijken.

One comment

Geef een reactie