Vijftig jaar na vader Felix mag zoon Levi Alen het culinaire accent leggen voor het vorstenpaar

Het vorstenpaar komt woensdag naar het Hageland. Koning Filip en koningin Mathilde gaan eerst naar Tienen, daarna brengen ze een bezoek aan de abdij van Averbode om tenslotte hun trip in Diest af te sluiten.

In Diest is er een receptie in het stadhuis en die wordt verzorgd door het team van Hof te Rhode onder leiding van Levi Alen. Daarmee herhaalt de geschiedenis zich. Exact vijftig jaar geleden, in 1971, kwamen koning Boudewijn en koningin Fabiola op bezoek in Diest. Ook toen verzorgde Hof te Rhode het culinaire gedeelte van het programma, op dat moment onder leiding van vader Felix Alen.

Felix Alen had een speciale band met het koningshuis. Hij werkte onder meer als kok in het paleis van Laken. Daar zou Felix zijn uitzonderlijke talent ontdekken voor de organisatie van grote banketten, de uitvoering van de bourgeoiskeuken en de verfijning van de bediening en de presentatie van een banket. Tijdens die relatief korte passage aan het hof zou Felix voor de eerste keer ernstig ziek worden. Tijdens zijn revalidatie kreeg het project Hof te Rhode vaste vorm. Dat zijn zoon Levi nu de honneurs mag waarnemen is een mooi eerbetoon aan de chef uit Schaffen.

Gilbert en Geert Cluckers

Er is nog een tweede vergelijkbare gebeurtenis. Tijdens het bezoek van Boudewijn en Fabiola was Gilbert Cluckers burgemeester van Diest. Zijn kleinzoon, Geert Cluckers, is morgen aanwezig als eerste schepen van Diest. Hij heeft onder meer de portefeuille van feestelijkheden en draagt dus mee de verantwoordelijkheid voor de organisatie van het bezoek van het vorstenpaar. Er is onder meer een ontmoeting met het publiek gepland op de Grote Markt in Diest. Dat publieksmoment vindt plaats van 13.15 uur tot 13.35 uur.

Geef een reactie