Frituur Zodiac stapt in bij “Too Good To Go”

Wereldwijd wordt een derde van al het voedsel weg gegooid. Dat zegt de Gentenaar Jonas Malisse die in 2018 de app “Too Good To Go” introduceerde in België. De app werd in 2016 al opgestart in Denemarken. Winkeliers maar ook bakkers en restauranthouders die ‘s avonds nog een voorraadje over hebben kunnen via de app pakketjes aanbieden. Consumenten kunnen die tegen een derde van de verkoopprijs via de app oppikken.

Jonas Malisse is ondertussen bezig met de uitrol van de app in de Verenigde Staten maar in België blijft het succes van Too Good To Go opmerkelijk. Al meer dan 5000 handelaars gebruiken het systeem. In het Hageland bleef de populariteit tot nu toe relatief beperkt. Een aantal supermarkten, een keten van broodjeszaken en enkele bakkers stapten in en plaatsen regelmatig wat overschotjes om te scoren.

Vandaag stapte echter een opmerkelijke nieuwe zaak in. De populaire frituur Zodiac uit Keiberg (Scherpenheuvel-Zichem) registreerde zich en bood meteen al een reeks pakketten met snacks aan. Die hebben een waarde van 12 euro maar je haalt ze op voor 3,99 euro. “De samenstelling van onze pakketten varieert maar het bestaat altijd uit verschillende snacks”, zegt zaakvoerder Laurens Vos. “Soms doen we er ook frietjes bij, afhankelijk van welke artikelen anders weggegooid worden. Afhalen gebeurt altijd op maandagavond van 21.30 tot 22.15 uur.”

Dat afhaalmoment heeft te maken met de sluitingsdag van Zodiac op dinsdag maar ook met de nagelnieuwe foodtruck van de zaak. Die foodtruck is tijdens de weekends aanwezig op events of privé feestjes. Als daar voorraad van overblijft kan die mee in het aanbod voor Too Good To Go gaan. Zaakvoerder Laurens Vos was vandaag alleszins enthousiast over het concept. Ondanks de korte tijd om het aanbod bekend te maken rolden de bestellingen voor verrassingspakketjes met snacks bijzonder vlotjes binnen. Een goede zaak voor iedereen. Er gaat minder voedsel verloren, de zaakvoerder krijgt nog iets voor zijn overschotjes en de klanten scoren een goedkope maaltijd.

Meer info over Too Good To Go: https://toogoodtogo.be/nl-be/
De website van frituur Zodiac: https://frituurzodiac.be/

Geef een reactie