Koningspaar brengt bezoekt aan Tienen, Averbode en Diest

Op woensdag 17 november komen koning Filip en koningin Mathilde naar het Hageland. Het vorstenpaar zal eerst Tienen bezoeken. Daarna gaan ze naar de abdij van Averbode. Dat bezoek kadert in de viering van de 900ste verjaardag van de Orde van de Norbertijnen. De koning en de koningin worden, samen met de gouverneur en de burgemeester, welkom geheten op het voorplein van de abdij en worden door abt Marc Fierens, in gezelschap van prior Paul Van Herck en supprior Jan Vankeirsbilck rondgeleid in de abdij. Ze bezoeken het gastenkwartier, de abdijrefter, het kloosterpand waar ze de medebroeders van de abdij individueel groeten, de kapittelzaal,  de sacristie en het koor van de kerk. In de kerk wordt ook het gastenboek van de abdij ondertekend. Indien het weer het toelaat, wordt op de trappen vóór de kerk een groepsfoto genomen met de abdijgemeenschap en het koningspaar.

Na het bezoek aan Averbode gaat het vorstenpaar naar Diest waar ze om 12.45 uur aankomen. Daarna is er een receptie met ronde tafelgesprek in het stadhuis. Om 13.25 uur nemen de koning en koningin uitgebreid de tijd om de inwoners en bezoekers te begroeten op de Grote Markt.

3 comments

Geef een reactie