Foto van Wim Vanhelmont wint poll van Facebookgroep ‘t Pompierke brandweernieuws

Een foto van freelance fotograaf Wim Vanhelmont heeft de maandelijkse poll van ‘t Pompierke brandweernieuws gewonnen. De pagina wordt beheerd door Ronnie Roodhooft, Timo Collier, Pieter Schothuis en Koen Mertens. Alleen wie zelf hulpverlener is of wie er sterke interesse voor heeft, kan lid worden.

De Facebookgroep publiceert elke dag al het brandweernieuws dat in de pers verschijnt. De inhoud van de groep kan enkel bekeken worden door leden. Brandweerkorpsen kunnen zelf foto’s insturen en elke maand kunnen de leden van de groep stemmen op wat voor hen de beste foto is.

In oktober kwamen er 56 foto’s binnen uit gans Vlaanderen. Er was ook een foto bij van Wim Vanhelmont, zelf brandweerman in de brandweerzone Vlaams-Brabant, post Scherpenheuvel-Zichem. De foto toont brandweermannen Laurent Vanvuchelen en Gerd Minne na een interventie. De twee brandweermannen drinken een flesje water en rusten even uit terwijl ze hun persluchttoestellen nog om hebben. Wim Vanhelmont heeft de foto extra dramatiek mee gegeven door er een filter op te plaatsen die de kleuren grotendeels weg haalt.

De foto blijft een ganse maand als omslag van ‘t Pompierke brandweernieuws staan.

Geef een reactie