Bekkevoort investeert verder in verledding van openbare verlichting

De gemeente Bekkevoort gaat opnieuw in enkele bijkomende straten de klassieke verlichting vervangen door ledverlichting. De gemeente kan voor de financiering hiervan een beroep doen op het Toekomstfonds van PBE.

Al heel wat straten in Bekkevoort hebben intussen ledverlichting: Robbesrodestraat, Renaat Woutershof, Eugeen Coolsstraat – Berkstraat (ten noorden van N29), Zandstraat, Langerode, Koestraat, Oude Tiensebaan (tussen N2 en het rusthuis), Oude Leuvensebaan (tussen aansluiting Steenberg en Oude Tiensebaan), Dorpsstraat, Driesstraat; Nieuwstraat, Minnestraat, Tiensebaan – Meenselstraat, Staatsbaan (tussen Steenberg en Robbesrodestraat), Provinciebaan (uitbreiding t.h.v. Keulenbos en Halensebaan).

Ook de Finse Piste op Sportpark De Heide heeft ledverlichting.

Welke straten krijgen weldra ledverlichting?
  • Oude Tiensebaan: tussen N2 en Halensebaan en tussen de grens met Scherpenheuvel-Zichem en de Oude Leuvensebaan
  • Steenberg
  • Vierbunderweg
Toekomstfonds

Gemeenten uit het werkingsgebied van PBE (Provinciale Brabantse Energiemaatschappij, een onderdeel van Fluvius), zoals de gemeente Bekkevoort, kunnen aanspraak maken op het Toekomstfonds voor de omschakeling van de openbare verlichting naar ledverlichting.

De gemeente Bekkevoort beschikt over een bedrag van 1.104.649 euro in het toekomstfonds bij PBE. Hiervan werd al 344.685,48 euro geïnvesteerd in ledverlichting.

Voordelen ledverlichting

Ledverlichting heeft een aantal voordelen tegenover de klassiekere openbare verlichting. Het energieverbruik is opmerkelijk lager wat in de huidige omstandigheden geen onbelangrijk argument is. Ledverlichting is onder meer daardoor ook milieuvriendelijker.

Geef een reactie