Korf met producten van abdij Averbode groeit aan met appeltaart en broodmix

De korf met abdijproducten van de abdij van Averbode breidt opnieuw uit. Abt Marc Fierens sneed vandaag de eerste appeltaart aan. Er is ook een nieuwe broodmix waarmee je zelf je Averbode brood kan bakken.
Naar aanleiding van 900 jaar Norbertijnen doen ze ook een straffe weggeefactie in de abdijwinkel. Negen weken lang geven ze elke week 900 producten weg!

Het economisch model van abdij Averbode veranderde in 2014 drastisch. In dat jaar startte het merk “abdij Averbode” als een paraplu voor kwaliteitsvolle streekproducten. Aanvankelijk waren dat brood, kaas en bier. Al snel kwam daar peperkoek bij. Later ook speculaas, honingmosterd en artisanaal ijs. En vandaag staat er ook appeltaart en broodmix in het winkelrek van de abdijwinkel met het label “abdij Averbode”.

De meeste van die producten worden gemaakt door een industriële partner. Enkele producten worden in de abdij zelf geproduceerd. De appeltaart bijvoorbeeld. Die komt uit de eigen bakkerij van de abdij. Ze is verkrijgbaar in verschillende formaten.

Helemaal nieuw is de appeltaart overigens niet. Je kon ze al als dessert of bij een kopje koffie bestellen in Het Moment. Vanaf nu kan je dus ook kopen in de abdijwinkel. Het is nog niet helemaal zeker of de Averbode appeltaart ook door distributiepartner Delhaize zal meegenomen worden.

Vanaf volgende week dinsdag start in de abdijwinkel overigens een straffe weggeefactie. De Norbertijnerorde viert dit jaar het negenhonderdjarig bestaan. De abdijwinkel geeft daarom gedurende negen weken iedere week negenhonderd producten weg aan haar klanten. De eerste week zijn dat negenhonderd stukken appeltaart. Die worden verdeeld over de ganse week. Op weekdagen zijn het er ongeveer honderd per dag, tijdens de weekenddagen ligt dat aantal op ongeveer 250.

Na de appeltaart schuiven volgende producten nog gratis in je winkelmand:

  • 19 – 24 oktober:  900 stukken Averbode kaas (blokjes 100g)
  • 26 – 31 oktober:  900 Averbode broden
  • 2 – 7 november: 900 flesjes Averbode bier (33cl)   
  • 9 – 14 november: 900 potten Averbode ijs (500ml)
  • 16 – 21 november: 900 stukken Averbode speculaas (100g)
  • 23 – 28 november:  900 potjes Averbode mosterd (40g)
  • 30 nov – 5 december: 900 stukken Averbode peperkoek appel/peer (40g)
  • 7 – 12 december:  900 verpakkingen Averbode pannenkoekenmix (400g)

Geef een reactie