Aarschot gaat verkoop van sterke drank na 21 uur verbieden

Burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten wil de verkoop van sterke dranken in de stad na 21 uur verbieden. Dat meldt VRT NWS en het punt staat ook op de agenda van de gemeenteraad van donderdag 14 oktober. De maatregel gaat deel uitmaken van een breder plan om vandalisme en nachtlawaai te vermijden. Dat plan is opgesteld in samenwerking met de horeca. De nachtwinkels zijn echter niet bepaald enthousiast.

Sterke drank wordt volgens Gwendolyn Rutten vaak binnengesmokkeld in de horecazaken. Klanten bestellen daar een fruitsapje, een colaatje of iets anders mixbaars. Ze kappen daar dan zelf een scheut geestrijk vocht in en een paar scheuten later gaat het hek van de dam.

De burgemeester vindt dat er een grens overschreden is. Ze wijst erop dat nachtwinkels geen sterke drank mogen verkopen aan minderjarigen maar dat verbod wordt vaak omzeild.

In het grotere horecaplan zit ook een idee om het sluitingsuur van de horecazaken te vervroegen. De zaakvoerders kunnen dat met mekaar afspreken. Als een aantal kort bij mekaar gelegen zaken dat consequent doen geldt dat volgens Rutten impliciet voor de ganse straat.

Geef een reactie