Stadsfeestzaal Aarschot combineert activiteitenkalender met vaccinatiecentrum

Vlaams minister Wouter Beke besliste einde september dat er in iedere eerstelijnszone een vaccinatiecentrum moet open blijven tot minstens einde 2021. De verlenging van de werking van de vaccinatiecentra is nodig om alle 65-plussers in ons land nog een derde prik te kunnen aanbieden.

Beke komt daarmee terug op een eerder besluit waarbij in principe alle centra ten laatste op 15 oktober zouden sluiten. Burgemeester van Tienen Katrien Partyka maakte vorige week al bekend dat in de eerstelijnszone Zuidoost Hageland het centrum in Tienen open blijft. Officieus was ook al bekend dat in de eerstelijnszone Demerland het vaccinatiecentrum in Aarschot langer zou moeten beschikbaar blijven. Er was ook geen andere keuze. Het centrum in Diest werd al op 15 september opgedoekt en daar draait ondertussen de culturele molen al weer volop. Burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten heeft de verlenging van het vaccinatiecentrum nu ook officieel bevestigd. De eerstelijnszone startte ondertussen opnieuw in allerijl met de werving van vrijwilligers. Met het oog op de sluiting was die campagne eerder al stop gezet.

Light-opstelling moet combinatie vaccineren en evenementen mogelijk maken

Het vaccinatiecentrum in Aarschot is ondergebracht in de stadsfeestzaal. Daar waren al een paar evenementen gepland in de periode van 15 oktober tot einde van het jaar. Burgemeester Gwendolyn Rutten wil de organisatoren niet in de kou laten staan. Samen met de concessiehouder van de Stadsfeestzaal is een oplossing gevonden om de twee te combineren. Voor het vaccinatiecentrum wordt vanaf 15 oktober met een ‘light-opstelling’ gewerkt. Het gaat om een flexibelere en mobielere opstelling die ze telkens in het begin van de week opbouwen en aan
het einde van de werkweek weer afbreken.

Vaccineren gebeurt dus van maandag tot en met vrijdagmiddag en van vrijdagavond tot en met zondag kunnen er
activiteiten plaatsvinden in de stadsfeestzaal. Het overgrote deel van de geplande evenementen in de weekends kan dus gewoon doorgaan.

Zeven gemeenten

In het vaccinatiecentrum van Aarschot zullen de 65-plussers van zeven gemeenten hun derde prik krijgen. Het gaat om Aarschot, Begijnendijk, Tielt-Winge, Scherpenheuvel-Zichem, Bekkevoort, Diest en Halen.
65-plussers ontvangen hun uitnodiging voor de derde prik op dezelfde manier als bij hun vorige prikken.

Je kan ook zoals voorheen terecht bij het callcenter van het vaccinatiecentrum. Het callcenter is bereikbaar op het nummer 016 26 19 10 van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur.

Als je vragen hebt over een evenement in de Stadsfeestzaal neem je best contact op met de concessiehouder
Peter Kuyken via email: info@stadsfeestzaal-aarschot.be of mobiel: 0475 55 95 71

Geef een reactie