Zorgateliers zoeken 5000 kilo walnoten voor productie walnootolie

De coöperaties 37 graden uit Hasselt en Cera slaan de handen in elkaar voor het project de Cera Notenkrakken. Beide coöperaties doen een oproep op om massaal walnoten te verzamelen en in te leveren bij een aantal lokale zorgateliers. Die zullen de ingezamelde noten manueel kraken en pellen. Zo krijgen mensen met een fysieke, psychische of sociale beperking zinvol werk waar ze heel fier op kunnen zijn.  Artisanale olieperserij Vigor uit Halen zorgt voor de finishing touch en maakt er heerlijke Notenkrakkenolie van.

Zinvol werk voor de zorgateliers en de rapers

Cera en 37 graden willen graag 5.000 kg walnoten verzamelen. Die walnoten gaan dan vervolgens naar zorgateliers waar ze gekraakt en gepeld worden. Zij zullen ook de artisanaal geperste notenolie verpakken. Zo realiseren de ateliers nieuwe inkomsten. En ook de rapers worden beloond, want zij krijgen bij het inleveren van hun noten al een gratis flesje heerlijke Notenkrakkenolie mee naar huis.

Geen verspilling

Walnotenbomen produceren een aanzienlijke hoeveelheid walnoten in de herfst. Eigenaars van de bomen kennen het probleem ongetwijfeld: zelfs met hulp van familie en vrienden gaan nog veel van de noten verloren. Dankzij Cera en 37 graden krijgen die noten nu een zinvolle bestemming als walnootolie. Bovendien kan Cera met haar stevige basis van 400.000 vennoten garanderen dat de walnootolie ook effectief verkocht zal geraken. Zo gaat er niets verloren.

In de eerste fase organiseren zullen de twee partners dit unieke project in de regio Demerland en West-Limburg organiseren. Wie wil helpen kan een raappakket aanvragen via www.cera.coop/nl/notenkrakken. Je ontvangt dan een handige raapzak, praktische tips en tricks om de noten te bewaren én een voucher voor een gratis flesje Notenkrakkenolie bij het inleveren van jouw noten.

Dat inleveren kan gebeuren op volgende adressen

  • Apojo – Langdorpsesteenweg 2- 3200 Aarschot
  • Oostrem- Sint-Benedictusstraat 11 – 3020 Herent
  • Rozemarijn – Grote Appelstraat 40 – 3150 Haacht
  • Den Ateljee – Vlasselaarweg 16 – 3111 Wezemaal
  • Luc Laenens – Wolfdonksesteenweg 4 – 3200 Aarschot
  • Hilde Vandendriessche – Schoolstraat 55 – 3110 Rotselaar
  • An Van Diest – Rozenkranslaan 10 – 3270 Scherpenheuvel-Zichem

Op de website van Cera vind je de dagen en uren waarop jouw noten op deze inzamelpunten met open armen worden ontvangen.

Geef een reactie