Brandweer organiseert realistische brandoefening in gele villa in Testelt

Oefenen in een realistische context. Dat is wat er bij brandweerpost Scherpenheuvel in oktober op de planning staat. Het korps zal op vrijdagen 8, 15, 22 en 29 oktober en op dinsdagen 19 en 26 oktober een brand simuleren. Dat gebeurt onder meer met een rookmachine.

De korpsleiding gaat ieder jaar op zoek naar een leegstaande woning om die oefening te organiseren. Ze kwamen dit jaar uit bij de gele villa tegenover het station in Testelt. Die villa gaat in principe tegen de grond om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. Hij is ook ideaal gelegen voor dergelijke oefening omdat er geen doorgaand verkeer is op die locatie. Er kunnen dus zonder al te veel problemen slangen afgelegd en uitgerold worden.

Bij de oefening worden ook persluchtteams ingezet. Het zal er dus erg realistisch uitzien. Daarom werden de diensten van het alarmnummer 112 geïnformeerd. Er bestaat een kans dat mensen bezorgd zijn en dat nummer gaan bellen.

Toeschouwers zijn in principe welkom maar voor je eigen veiligheid en om geen hinder te veroorzaken moet je wel op afstand blijven. De oefening vindt telkens plaats tussen 18.30 uur en 21.30 uur.

Geef een reactie